Už o něm každý slyšel. Jasné jak den.
Tedy Ementál Děrovaný Centrálně. Nee.
Dobrá. Experimentální dvoufázový cyklus. Ne? No jasně že ne.
EveryDay Carry. To jen pro případ, že by v tom byly třeba nejasnosti. Ani ne sýr, a ani pokusy. Édécéčko nahradilo, a dost natvrdo KPZ. Tady je jasno. Byly časy, kdy krabku, která mohla pomoct, měl každej kluk a někdy holka. Samotná krabička nebyla důležitá, ten obsah ale už jo. Krabička byla prťavá, moc toho v ní nebylo, ale tehdy to stačilo. EDC je podle situace větší nebo menší, zimní a letní, holčičí, klučičí a kdovíjaké ještě.

Jde o hodně dobrej nápad. V překladu EDC vystihuje přesně anglickou zkratku. Každý den nosím. A dávám si do ní přesně to, co se mně může hodit. Myšleno neplánované přenocování nebo zdržení na cestě, zdravotní obtíž, poskytnutí pomoci někomu druhému, nehoda nebo jiná nepředvídaná situace.

No a protože už teď je jasné, že jsme každý jiný, i naše ‚nosímfurtsebou‘ bude taky jiný. Jen kdyby se vzaly kabelky – to jsou everyday carry jako fík. Ženy je nosí každý den, a mají v nich spousty věcí. Těch věcí, které potřebujou nebo by mohly potřebovat. A to je přesná podstata. Jenže. Kabelky jsou někdy fakt dost velké (rozumím, do pořádné kabelky se musí vejít malý nákup, že). Co teda s tím. Vlastně co s těmi, kterých se kabelky moc netýkají. Muži nosívají dost věcí po kapsách. A všichni máme mraky věcí v autě. Auto to uveze. Ale v tom podstata EDCčka není. Mít u sebe, znamená mít při sobě.

K tomu sestavit si své ‚nosímfurtsebou‘ budete potřebovat trochu představivosti.

Odpíchněme se od kabelek anebo pánských tašek nebo baťůžků. Taky je vozíme v autě, ale když vystupujeme, bereme je sebou. Chceme mít všechny věci u sebe. Je dobře, že myslíte na nepředvídatelné situace. V autě máte určitě všechno potřebné, když se něco pokazí a dostaví se křížovka. Ok. Když vám auto odtáhnou, to, co nemáte u sebe, prostě nemáte. Proto se EDC nosí při sobě. Pak podle situace, účelu nebo potřebě budete svoje nezbytné věci nosit v malé nebo větší taštičce, pouzdru, sumce. A ještě ty kabelky. Zeptejte se deseti žen, co v ní nosí. A máte to. V lecčem se odpovědi budou shodovat a mnohém lišit. Hm, jednomu může připadat hydratační krém zbytečný, někdo se bez něj neobejde.

Co se může stát

Co se tak může stát, když jdete na jen poštu nebo nakoupit pár věcí vedle do krámku. Říkáte si. Chyba.

Přístup k tomuto obsahu je jen pro komunitu!

Pokud ještě přístup nemáte - získejte ho ZDE

"Čas a krize na nikoho nečeká"

Pokud již přístup máte, přihlaste se!

0
Zajímá nás, co si myslíte. Prosíme, podělte se v komentáři.x
×